Růžový operátor T-Mobile přišel v loňském roce s novinkou: zařízení pro pevný internet (ať už vzduchem nebo do zásuvky) začal svým zákazníkům pronajímat místo toho, aby si je uživatelé museli kupovat. Nyní se rozhodl, že začne zákazníkům pronajímat i zařízení určené pro pevný internet DSL a T-Mobile TV.

T-Mobile zařízení neprodává, ale pronajímá

S pronajímáním zařízení pro své služby přišel růžový operátor loni v létě. Jak se ukázalo, možnost pronájmu místo klasického kupování se zákazníkům zalíbila, proto se operátor rozhodl, že rozšíří nabídku zařízení k pronájmu. Kromě pevného internetu vzduchem, pevného internetu do zásuvky a satelitní televize je tak možné si zařízení pronajmout i ke službě internetová televize a pevný internet DSL.

Jaké výhody to má pro zákazníky?

Zajímá vás, v čem spočívají výhody pronájmu zařízení na rozdíl od dřívější nutnosti si zařízení od operátora koupit? Největší výhoda je určitě v tom, že jakmile se zařízení pokazí nebo třeba přestane fungovat úplně, nemusíte si kupovat nové, zatímco to předchozí byste třeba ještě neměli splacené – jednoduše stačí přijít na pobočku operátora, kde vám zařízení bez problému vymění za nové. Nestane se tak, že byste třeba 2 roky spláceli model a on by se těsně po záruce pokazil a vám by tak doma zůstal nefunkční kus.

Kolik stojí pronájem?

Základní modem si můžete pronajmout za 30 Kč měsíčně, prémiové zařízení vás pak vyjde na 50 Kč měsíčně. Co se týče internetové televize, zaplatíte za set-top box 50 Kč měsíčně.