Vánoční svátky mohou pro spoustu lidí představovat různé věci. Pro někoho jsou obdobím, kdy si užívají maximální pohody, posedávají u internetu a smart TV, pro jiné jsou potom aktivním obdobím, kdy tráví většinu času na cestách a s rodinou.

Právě Češi přitom spíše milují tu první variantu. Tedy vysedávání u TV a užívání si bohatého vánočního programu, který nám naprostá většina televizí dokáže nabídnout. A pokud právě vy ještě smart TV nevyužíváte, tak možná přichází ten nejlepší čas!

Smart TV a aplikace třetích stran

Zásadní výhodou, kterou vám dokáže televize přes internet v podobě smart TV nabídnout, je především samotná podpora aplikací třetích stran. Mimo vlastních aplikací a firmware se totiž mohou televize rozšiřovat o bohatou zásobu dalších speciálních aplikací.

Ty se většinou točí kolem možností, které nám internetová televize nabízí, jako je prohlížení webových stránek, přímý přístup na některé webové portály a mimo jiné také i možnost přímého propojení se streamovacími platformami.

Mnohé možnosti nabídnou i poskytovatelé

Mimo nabídek, které smart TV nabídnou v rámci samostatného rozšíření od uživatelů, nebo z vlastního operačního systému, pro vás mohou být klíčoví i poskytovatelé. Není totiž žádnou vzácností, že poskytovatelé internet TV také dokáží nabídnout svoje vlastní aplikace, které jsou s běžnými smart TV zcela kompatibilní.

Neporovnatelný signál

Zásadní rozdíl, který má smart TV a internetová televize celkově oproti starším technologiím, je signál. Díky přístupu k datům přes internetové připojení totiž můžeme počítat s tím, že nebudeme řešit typické problémy satelitních přenosů. Nemusíme hledat dostatek satelitů, konfigurovat pásma a už vůbec nemusíme hledat kompromisy v tom, které kanály vůbec budeme moci v geografické oblasti přijímat.