Poskytovatel připojení může být na jedné straně tím co nad vámi drží ochrannou ruku, ale stejně tak dokáže v mnoha případech být poskytovatel internetového připojení tím, který zcela naopak dokáže zkomplikovat užívání služeb. Velice často dochází k tomu, že lidé kvůli nekonzistentnímu internetu či výpadkům vidí viníka automaticky v poskytovateli.

Ale ne za každý problém poskytovatel připojení opravdu může. Dnes se tedy podíváme na možnosti, jak zjistit, jestli váš poskytovatel internetového připojení opravu dělá dobrou práci. Je totiž celá řada služeb nebo stránek, na kterých může poskytovatel připojení k internetu získat slušnou prestiž, nebo o ni naopak přijít.

Živé mapy výpadků online

Pochopitelně hledat něco online, kdy vaše připojení k internetu nefunguje dříve byl problém. Jenže dnes už má víceméně každý v kapse mobilní telefon a dostatečnou datovou kapacitu, aby se podíval. Na internetu najdete celou řadu specifických webů, které se zajímají konkrétně o výpadky služeb.

V některých případech jde hlavně o výpadky služeb třetích stran, jako jsou třeba nefunkční aplikace nebo pády sociálních sítí. Jenže také i samotné připojení k internetu na základě hlášení uživatelů může spadat do mnohých map, které pak lokalizují plošné výpadky konkrétních poskytovatelů.

Pravidelné měření rychlosti připojení

Pro měření připojení k internetu máme celou řadu online nástrojů. Většinou dokonce i sám poskytovatel připojení nabízí na svých stránkách kvalitní eventualitu takového testu, díky čemuž si můžete sami zkontrolovat připojení od spolehlivého testu. Ne každý test ale ukáže zcela věrohodně, zdali váš poskytovatel internetového připojení dělá dobrou práci. Může se totiž stávat, že kvůli špatně provedenému testování z vaší strany, nebo vysokému vytížení sítě, nebudou výsledky přesné. Proto je lepší případně vycházet z většího množství nezávislých měření.