Edge

Edge je webový prohlížeč společnosti Microsoft, který přišel poprvé do operačních systémů v základu verze Windows 7. Jedná se o následovníka známého prohlížeče Internet Explorer.

Modernější prohlížeč pro systémy Windows

Microsoft Edge dokázal nahradit dost efektivně Explorer, který nebyl zrovna nejoblíbenější pro přístup k internetu. Je to dáno především tím, že se po dlouhou nehledělo na zdokonalování původního prohlížeče, postaveného na neefektivní architektuře.

Oproti předchůdci Edge nabízí pro internet celou řadu mnohem lepších vlastností. Především zavedl již naprosto běžnou funkci používání více listů v rámci jednoho okna prohlížeče. To je dnes již automatickou vlastností všech moderních prohlížečů, která ale u předchůdce značně chyběla.

Zavedení nových modulů do základu prohlížeče

U starého Internet Explorer jsme se velice často mohli potkávat s komplikací stahování dodatečných modulů pro podporu videí a dalších aktivit potřebných pro běžné připojení k internetu. V rámci Edge se ale Microsoft opět posunul mnohem blíže k moderním prohlížečům, a dokázal implementovat všechny běžně dostupné moduly do základní konfigurace prohlížeče. Díky tomu je tak potřeba stahování dodatečných vlastností a modulů jen v případě, kdy chcete prohlížeč využívat k nadstandardním operacím.

Ověřte si dostupnost připojení k internetu

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami