LTE internet

LTE je technologie rychlého mobilního připojení, které navazuje na původní připojení variantou 3G. Jedná se o mezník kolem připojení standardu 4G.

Jaké jsou limity připojení LTE?

Připojení k internetu technologií LTE už nabízí opravdu vysoké technologické možnosti. Maximální rychlost stahování dat je až 225Mb/s a v případě odesílání dat je to 57,6Mb/s. jedná se ale o teoreticky maximální rychlosti, kterých je možné LTE dosáhnout.
V běžném případě se rychlost připojení k internetu technologií LTE ocitá na mnohem nižších číslech. Ta jsou totiž ovlivňovaná úrovni signálu, který v daném prostoru operátor poskytuje. U různých poskytovatelů tak můžete mít i na stejném místě odlišné rychlosti.

Co vše nám LTE přináší?

Jedná se o jakousi předělovou technologii mezi internetem rychlostí 4G a 5G. Samotné připojení k internetu je totiž jen jedinou součástí vylepšení sítě. Zároveň v rámci LTE přišly i nové technologické vrstvy připojení, které mohou využívat některé druhy specializovaných aplikací. Zároveň ale můžeme LTE připojení k internetu využívat i v rámci technologie VoLTE. Jedná se o technologii, která využívá mobilních dat k lepšímu přenosu signálu při volání. Díky tomu tak můžete i na místech s horším signálem přijímat mnohem lepší telefonní signál.

Ověřte si dostupnost připojení k internetu

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami